LA FILÀ CREUATS RIBERENCS LLIURA A ASPANION 1.000 EUROS SOLIDARIS.

El passat divendres 1 de juny va tindre lloc a la Tasca All Negre l’acte de lliurament de la recaptació aconseguida per la Filà Creuats Riberencs durant el Mig Any Fester 2018 amb l’elaboració d’una paella solidària.


A l’acte van assistir Diego Gómez, alcalde d’Alzira; Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes; el tinent d’alcalde, Fernando Pascual; Reme Abad, presidenta d’ASPANION; Paco Chillarón, president dels Moros i Cristians de la Vila d’Alzira i una amplia representació de la Filà Creuats Riberencs amb el seu Primer Tro, Agustín España, al capdavant.


L’acte començà amb el perquè d’aquesta acció solidària. Juan Santacreu, responsable de protocol de Filà, va fer una exposició de com va començar a gestar-se aquesta acció fins a arribar al dia de hui: «La Filà Creuats Riberencs celebra enguany el seu desé aniversari i a més ostenta la Capitania de les festes de Moros i Cristians de la Vila d’Alzira. Com a representants de la Capitania 2018 la Filà s’encarregà d’organitzar el Mig Any Fester i va decidir que la recaptació d’algun dels actes anara en benefici d’alguna entitat d’Alzira sense ànim de lucre. Vistes les diferents propostes que es van fer, la Filà va decidir que aquesta recaptació anara íntegrament a ASPANION Alzira per la seua singularitat de treballar amb xiquets i xiquetes malalts de càncer. Al voltant de 800 euros va ser la recaptació del dinar però pensàrem que aquesta quantitat podia ser més bonica, que la Filà aportara 200 euros per a arredonir-la en 1.000 euros, però va ser voluntat del nostre Capità, Agustín España, aportar aquesta quantitat.»

A continuació, Agustín España, Primer Tro de la Filà i Capità Cristià 2018, va fer lliurament del xec de 1.000 euros a Reme Abad, presidenta d’ASPANION Alzira.
Reme Abad va manifestar en recollir el taló: «En nom de tots els pares i mares d’ASPANION, agrair-vos el detall que haveu tingut amb nosaltres. Jo sempre he dit que Alzira és molt solidària. Duem 30 anys lluitant i sempre el poble d’Alzira ens ha correspost com cal. Hem falten paraules per a expressar l’agraïment. De vegades no és la quantitat que arrepleguem sinó el carinyo que sentim. Vull agrair al president dels Moros i Cristians de la Vila d’Alzira, Paco Chillarón, per haver pensat en nosaltres i a tu, Agustín, pel teu gest d’aportar més diners a la quantitat inicial i moltes gràcies a tota la Filà, i que continueu així, que tot en Alzira no és festa, és festa i solidaritat.»


L’acte acabà amb la intervenció de Diego Gómez, alcalde d’Alzira: «Primer que res agrair-vos que ens hàgeu convidat a aquest acte. Quan vàrem fer el govern de coalició pensàrem que un dels aspectes més important de la nostra acció de govern seria fer coses per a les persones, que eixa política fóra transversal. En totes les nostres actuacions sempre hi pensem i quan fem festa no és una excepció. El fet que ens hàgeu convidat a un acte tan simbòlic i entranyable ens reafirma que hem de continuar treballant per la solidaritat, l’amabilitat del poble, per les persones. Moltes associacions ens estan manifestant la necessitat de treballar per la ciutadania i en això continuarem. Finalment, manifestar que l’Ajuntament sempre donarà suport a la festa de Moros i Cristians, i moltes gràcies a la Filà Creuats Riberencs pel vostre acte de solidaritat.

© 2007-2018 festalzira Alzira (Valencia) Diseño Creativo de